U heeft waarschijnlijk weleens gehoord van zomer- en winterbanden. Maar wanneer heeft u welke band nodig? Wat is nou precies het verschil? En is er ook 1 band voor alle seizoenen? Wij informeren en adviseren u graag op basis van uw auto en de manier waarop u uw auto gebruikt.

Van Grunsven autobanden levert alle type banden in verschillende merken, prijs- en kwaliteitsklasses.

ZOMERBANDEN

Zomerbanden zijn de normale banden waar het grootste gedeelte van het jaar op gereden kan worden. Zomerbanden zijn harder van rubbersamenstelling, bieden boven de 7 graden Celsius de meeste grip en gaan het langste mee. De meeste auto’s rijden op zomerbanden, zijn in alle maten verkrijgbaar en ten opzichte van winter- en all seasonbanden ook goedkoper.

WINTERBANDEN

Winterbanden hebben een rubbersamenstelling die zachter is en een ander profiel, waardoor in winterse omstandigheden de grip vele malen beter is dan bij een zomerband. Dit voordeel treedt op bij temperaturen onder de 7 graden Celsius, maar ook bij sneeuw en natte omstandigheden zorgen winterbanden ervoor dat u veiliger op weg kan. In verschillende europese landen is het gebruik van winterbanden in bepaalde periodes van het jaar verplicht. Winterbanden zijn te herkennen aan het sneeuwvlok – icoon.

ALL SEASONBANDEN

All seasonbanden zijn banden met zowel zomer- als winterbandeigenschappen. De rubbersamenstelling is harder als die van een winterband, maar zachter dan een zomerband. En ook het profiel zit ertussenin. All seasonbanden, ook wel all weather of vierseizoensbanden genoemd, hebben als voordeel dat er niet meer gewisseld hoeft te worden tussen de zomer- en winterbandensets en zijn ook goed geschikt voor mensen die weinig kilometers rijden. Deze banden leveren wel iets in op slijtage in de zomer en op de rijeigeschappen ten opzichte van de specialistische zomerbanden en winterbanden. Voor gebruik in verschillende europese landen zijn de meeste All seasonbandenvoorzien van het sneeuwvlok – icoon.

all-seasonbanden-grunsven